Welkom | Trainingstijden | Uitslagen en programma | Poule indeling 2007/2008 | Gastenboek | Wie is Wie? | Langs de lijn met Opa seizoen 2006/2007 | Foto pagina | E-CARD VERSTUREN. | Adres gegevens tegenstanders en routeplanner | De Jarige Job | Weetjes | Spelregels | Langs de lijn met Opa seizoen 2007/2008 | Nieuwe pagina 15

  

 

 

 

16-09-’06          DZS – Opperdoes          6-0

 

De eerste wedstrijd van onze Dames tegen de rivalen uit Opperdoes een wedstrijd die al een paar seizoenen steeds een pittig verloop hebben.

Maar deze keer bleef het heftige achterwege omdat het overwicht van onze Dames zodanig aanwezig was dat er geen twijfel kon bestaan dat zij niet met de overwinning van het veld zouden stappen.

Nu is er een oud spreekwoord dat zegt, het eerste gewin is kattengespin maar daar ga ik maar niet van uit ik hou het liever bij, de eerste klap is een daalder waard.

Het was hoopgevend te zien hoe door het samenspel mooie doelpunten daarvan het gevolg waren.

Er zit vergeleken met het vorige seizoen zeker progressie in het vertoonde spel.

Men weet elkander beter te vinden en in het spel te betrekken maar ik blijf voorzichtig het kan nog beter.

Maar de vreugde en plezier van de overwinning is gelukkig gebleven al miste ik het dansje en de kreet.

Maar wij hebben nog veel wedstrijden te gaan hopelijk met hetzelfde resultaat de eerste stap is gezet, 6-0.

 

Opa

 

 

30-09-’06 DZS – Jong Holland 3-1

Wanneer de dames erop uit waren de supporters de koude rillingen over hun rug te laten lopen dan zijn zij daar volkomen in geslaagd. Vooral in de eerste helft lieten zij het initiatief geheel aan de tegenstander over die daar gretig gebruik van maakte.
Het enige wat in ons voordeel was dat de kleine kansen die er voor ons kwamen doeltreffend werden afgerond zodat wij de rust met een 2-1 voorsprong ingingen, maar eerlijk gezegd niet helemaal terecht. De tweede helft zag ik weer wat wedstrijdmentaliteit bij onze dames terug, er was weer strijd om toch met een goed resultaat het veld te kunnen verlaten. Er werd nog een doelpuntje bij gescoord en zoals van Gaal in al zijn wijsheid opmerkt slecht spelen en toch winnen is ook kunst.
De Jubel en de vreugdedans klonken als muziek in mijn oren maar laat ons supporters zijnde niet zolang bibberen. Toch positief eindigen, de dames liggen wel op schema.

Opa

 

07-10-'06         KDO - DZS         2-2

Ik neem het risico dat onze dames en hun coach zich door mijn commentaar gaan overschatten, maar wanneer het Nederlands elftal zich van een 1-0 achterstand terug weten te knokken tot 1-1 en eigenlijk ook nog meer hadden verdiend, onze dames knokten zich terug van een 2-0 achterstand tot 2-2 en kregen daarmede ook te weinig. Dus mogen wij zeggen onze dames waren nog een klasse beter dan het Nederlands elftal. Daar komt nog bij dat de twee doelpunten van onze dames voorzien waren van gratie en schoonheid. De duels werden mannelijk uitgevochten zonder onfair te worden. De verdediging stond pal het middenrif vulde voor en achter hun taak goed uit, ronduit gezegt het was klasse! Ik ben alleen bang dat men mij door bovenstaande zal verwijten dat ik mij schuldig maak aan partijdigheid dat risico moet ik dan maar nemen. Het was een leuke wedstrijd om te zien.

Opa

 

14-10-2006           Marken    -       DZS

 

Het was weer vroeg dag voor onze dames, want er moest gevoetbald worden tegen Marken.

Na een ritje naar het “eiland” Marken, zijn we aan onze voorbereiding begonnen.

Na een eerste helft waar wij veel in balbezit waren gingen we helaas met een 3-1 achterstand de rust in.

Na een lekker rustmoment zijn de dames weer begonnen aan de tweede helft.

Helaas waren de dames van Marken iets slimmer en maakte het simpel af waardoor aan het einde van de wedstrijd de eindstand van 6 – 2 op het bord stond.

Complimenten van de grote inzet deze wedstrijd, jullie hebben verloren maar jullie hebben wel gestreden.

Vol goede moed gaan we weer naar de volgende wedstrijd..

 

Inval Opa

 

De dames van DZS

Een team van dames die met elan rennen over de groene velden
Dat ้้n van het team ontbreekt gebeurt maar zelden
Zij beschikken allen over hun eigen kwaliteiten
Maar wel allen met de gedrevenheid om zich aan de tegenstander vast te bijten
De ้้n weet hoe men met techniek de tegenstander poort
De ander hoe men uit een onmogelijke hoek toch scoort
De keepster hoe zij haar doel schoon houd en geen bal uit het net hoeft te vissen
Door voortijdig in te grijpen laat de achterhoede de tegenstander bij voorbaat missen
Vanuit het middenveld stuwt men de voorhoede met kracht naar voren
En door dat drukken komen er kansen om te scoren
De buitenspeelsters zijn nog sneller dan een haas
Loopt alles naar wens zijn zij iedere tegenstander wel de baas
De coach langs de lijn laat zijn stem geregeld horen
Wanneer het spel niet loopt en hem niet kan bekoren
Maar ook als het spel tot tevredenheid zal stemmen
Zal hij dat met flair beklemmen
Een team dat zonodig vecht voor resultaat maar met plezier
Sportief eerlijk zonder ordinair getier
Een team wat leuk is om naar te kijken
En wie men gunt dat zij de top zullen bereiken
Lovende woorden voor het damesteam van DZS
Maar wel verdiend reken maar van YES
Ohja nog een ding,
Op het einde nog een smetje
Na de wedstrijd het roken van dat verdomde sigaretje

Opa

 

Zaterdag 21 oktober 2006        DZS - DVVA        2-1

Met risico voor eeuwige verbanning door het damesteam van DZS waag ik het toch maar om te vragen, (wispelturigheid) uw naam is vrouw? Wat een verschil met de vorige wedstrijd van de vorige week tegen Marken. Nu een gemotiveerd team dat streed voor wat het waard is, vorige week een team waarvan mijn analyse waarschijnlijk door slordigheid zomaar uit mijn archief is verdwenen.
Deze wedstrijd van twee gelijkwaardige teams gaf spanning tot de laatste minuut.
1-0 Ruststand, dan kort in de tweede helft reeds 1-1 en uiteindelijk 2-1 eindstand door mentale weerbaarheid. Over solidair gesproken, Simone die met een blecure niet mee kon spelen, en Ipek die helaas vroeg moest afhaken bleven toch langs de lijn de hele wedstijd volgen, hopelijk zijn zij weer spoedig hersteld.

Opa

 

Zaterdag 28-10-’06     DZS – Roda ’23          3-0

Voorafgaand aan het georganiseerde heksenbal moest er nog wel even serieus gevoetbald worden door onze dames. Ondanks dat er geen bezems aan te pas kwamen was er toch wel spraken van een vliegende start.

Voordat de tegenstander eigenlijk begreep dat het al begonnen was, stond het al 1-0. Het tweede en derde doelpunt volgde al snel, en dat allemaal uit leuke goed uitgevoerde aanvallen die doeltreffend werden afgerond. Dat riep bij mij de gedachten van spijt op dat ik mijn telraam niet had meegenomen.

Maar helaas in de tweede helft bleek dat de dames al hun kruit al verschoten hadden. Er kwam een grijze sluier over het spel en zelfs momenten voor ons doel waarvan ik behoorlijk stond te griezelen. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Zodoende draaiden zij nog lekker mee in de top drie en zijn de verwachtingen nog hoog gespannen.

Opa

 

4 november 2006       Geuzen Middenmeer - DZS         0-1
 
Full speed van DZS naar Amsterdam, precies optijd voor de tweedehelft van wedstrijd van onze dames. Volgens ooggetuigen stonden onze dames door een pracht goal op 1-0 voorsprong, maar het had wel 10-0 kunnen staan. Vol goeden moet een strategisch punt langs de lijn opgezocht om al die volgende schone doelpunten waar te kunnen nemen. Helaas tot een kwartier voor het einde geen kans, toen kwamen er wel een paar maar dat bleef mager met 1-0. Maar we blijven wel in de running, de spanning is stijgende. Dat de dames wel doeltreffend kunnen scoren bewezen zij na de wedstrijd toen zij mij keihard in mijn gemoed troffen door 14 kussen op een rij met de felicitaties ook daarbij. Ik begreep meteen waarom Roy het verslag wel van mij wilde overnemen. In de avond O.P.A. letterlijk op de kast, de inhoud zal ik verslinden de dozen bewaar ik als eer metaal.
Met hartelijke dank

Opa

 

Zaterdag 11 november 2006      DZS – Dindua   3 – 1

Ik zag een damesteam dat het veld opstapte met de intentie en de wil vandaag moet het gebeuren vandaag moeten wij en zullen wij winnen! Laat ik meteen zeggen het werd een blijspel met een muzikale feestelijke klank na afloop. Dindua kreeg de eerste nederlaag te verwerken en zodoende blijft de spanning erin. Met de wind mee ruststand 2 – 0, toen 2 -1 de koude wind voelde wij niet meer. Toen dat uitgekookte derde doelpunt en de de vreugde. En nog even dit Ron Brandsteder zong altijd Engelen bestaan niet, dus geen Engeltje op de lat maar eronder en daarvoor. De overwinningsklank klinkt nog na een hele mooie melodie.

Opa

 

Zaterdag 18 November 2006      Wartburgia - DZS  2 - 1

Fijn een stukje als inval opa te moeten schrijven na een wedstrijd waar je niet gelukkiger van wordt. We gingen vol goede moed naar Amsterdam. Na de prachtige overwinning tegen de dames van Dindua hadden wij veel vertrouwen dat we deze wedstrijd met goed resultaat af zouden kunnen sluiten. Oh jee dan komt het kunstgras weer om de hoek kijken wat niet onze gelukkigste ondergrond is en dat bleek. Na een matige eerste heft waar we relgelmatig de overhand hadden sloten we deze af met een 0 - 1 voor sprong. Na in de rust de puntje op de i te hebben gezet gingen we weer aan de slag. Helaas zijn de puntjes op de i niet blijven hangen want in de 47ste minuut was het al weer 1-1. De dames van Wartburgia wilde wel een stunt uithalen om van de koploper te winnen en helaas ze waren veel te snel die jonge meiden van de tegenstander en wij waren "slecht". De wedstrijd eindigde in 2-1 verlies helaas.

Inval Opa

 

25 november 2006 Ouderkerk - DZS 3-1


De dames zitten schijnbaar in een dipje, in het eerste half uur ontbrak het totaal aan inzet kwamen zij dan ook ondanks daarvoor een paar goede reddingen terecht op een 1-0 achterstand. Toen kwam er pas leven in de brouwerij zij vochten zich terug en dat resulteerde weliswaar met enig geluk op de gelijkmaker maar het gaf wel de volle hoop dat het in de tweede helft met de strakke wind in de rug toch wel helemaal goed zou komen. Helaas de inzet bleef wel aanwezig maar het beetje geluk niet.
De kleine kansjes werden niet benut en toen men achter veel ruimte weg ging geven werd dat tweemaal onmiddellijk afgeschaft. Dat was wel een beetje zuur omdat je weet dat zij het veel beter kunnen. De teleurgestelde gezichten na afloop waren begrijpelijk maar ook dat is sport, verliezen behoort daar ook bij. Dus volgende wedstrijd koppie omhoog, plezier terug en dan weer helemaal op de weg naar boven.

Opa
 

Zaterdag 13 januari      Sizo-DZS      2-3
Onze dames gingen na enige weken rust te hebben gekregen met frisse moed en zeer gretig het veld op. De tegenstander werd meteen onder flinke druk gezet en er ontstonden veel kansen maar helaas die werden niet benut. Ja dan komt er een klutscombinatie in ons eigen doelgebied en sta je nog met 1-0 achter ook.
Maar de reactie was prima want nog net voor de rust kwam de gelijkmaker en dat gaf moed voor de tweede helft. Het overwicht van onze dames werd nog opgevoerd met twee mooie doelpunten tot gevolg. Dat er nog een tegendoelpunt met een buitenspelluchtje moest worden geincasseerd mochten de pret niet drukken.
Een zeer verdiende overwinning, Ziezo dat is binnen
 
Opa

Zaterdag 27-01-'07       DZS - SIZO      4-1
 
Een 4-1 overwinning lijkt zo makkelijk maar dat was het beslist niet.
SIZO bleek in de voorhoede over een paar hele snelle dames te beschikken die het onze zeker lastig konden maken, maar gelukkig was onze sluitpost zeer attent. De hele verdediging stond trouwens pal. Het was spannend stevige maar sportieve duels en ook zeker mooie doelpunten. Wedstrijden als deze zou ik als toeschouwer iedere week wel willen zien.
En nu nog even het volgende, er is deze week een boekje op de markt gekomen met juichkretenuit het voetbal. Zo is er de scherpschutterjuich de krijtlijnsnuiverjuich de salsadansjuich de cornerdansjuich de draaimethetkontjejuich enz. enz. Sport is emotie en dat moet je uiten begrijpelijk, maar geef mij maar onze dames met de spontane hij zit juich en de daarbij behorende felicitatie van het hele team aan de doeltreffende, maar zonder goede aangever geen goal, zonder goede verdediging geen overwinning en zonder sportieve tegenstander geen leuke overwinning en die was er.

Opa

 

Zaterdag 03-02-2007         Jong Holland - DZS  0-2

Wat kan je verwachten van je team als je veel dames mist?

Niets?

Nee hoor je kan er alles van verwachten dat hebben onze dames laten zien.

Vandaag was het een prachtige voetbaldag, dus we gingen vol goede moed naar Alkmaar voor de wedstrijd.

Uiteindelijk toch een opstelling kunnen maken en daar gingen we dan.

Helaas stonden we eigenlijk de meeste tijd van zowel de eerste als tweede helft flink onder druk en kwamen we maar sporadisch voor hun keeper.

Maar de complimenten gaan van ons uit naar onze dames die 90 minuten lang geknokt hebben en dat resulteerde in 1 voorzet die een goal werd omdat hij achter de keeper dwarrelde en nog een schot in de laatste minuut die er ook in vloog.

Jong Holland gebroken en wij ook van vermoeidheid maar wel met 3 hele belangrijke punten naar de Wijdewormer.

Dames complimenten, complimenten en nogmaals complimenten.

Bedankt……….

 

Roy en Remco

 

Zaterdag 10 februari        DZS - KDO          3-1
 
Onder barre weersomstandigheden werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen KDO. Temperatuur van 1 graad boven nul, wind regen zonder meer een koude boel maar de wedstrijd was hartverwarmend. De dames van KDO troffen het niet dat onze dames een W.W.W. (wij willen winnen) gevoel het veld in kwamen.
Van begin af werd er druk op de tegenstander werd gespeeld. Er kwamen dan ook voldoende kansen maar nog geen doelpunten die werden bewaard voor de tweede helft. Donna moest af en toe een sprintje trekken om warm te blijven.
Toen eenmaal het eerste doelpunt was gevallen ging het snel, eerst nog de schik bij de gelijkmaker maar met nog twee fraaie treffers van onze kant was de verdiende overwinning binnen. Dat onze Oostenrijk vakantiegangers nog op tijd aanwezig waren om te kijken bewees de teamgeest. Ondanks de omstandigheden, verlieten wij het veld met een verdiende zegen.

Opa

 

zaterdag 17-02-'07      DZS-Ouderkerk     0-2
 
Wat een tegenstelling met vorige week, toen bar slecht weer maar een hele leuke wedstrijd, nu prachtig voetbalweer en een slechte wedstrijd van onze kant tenminste. De wil was er wel maar onze dames zaten helemaal niet in de wedstrijd.
Het was allemaal net niet, net niet alert net niet goed geplaatst en heel belangrijk geen goed samenspel. Een mooie kans om de tweede plaats te bereiken verspeeld en dat is jammer omdat wij weten dat onze dames veel beter kunnen.
In de rust stonden wij al met 2-0 achter, in de tweede helft trokken wij het spel wel meer naar ons toe maar het bleef allemaal net niet. Zeer jammer maar kan gebeuren. Gauw vergeten en volgende wedstrijd weer op volle toeren.
 
Opa

 

Zaterdag 10-03-'07      RODA - DZS        2-0
 
Met een lekker zonnetje (en met de uitslag van de thuiswedstrijd 3-0 in ons voordeel) in het achterhoofd, vol vertrouwen op weg naar RODA om dan toch wel van de koude kermis weer thuis te komen. Ja dan zijn er verontschuldigingen, kunstgras, scheids, geen geluk of een beetje pech maar wat ik eigenlijk een beetje miste dat was het samenspel, juist de kracht van ons team. Nu verliep het spel te traag stond men buitenspel en werden daardoor kansen gemist. De eerste tien miniuten vooral, hield ik mijn hart vast, daarna kregen onze dames wel meer de overhand en de wedstrijd meer in eigen hand. Maar de kleine kansen die dat meebracht konden niet worden benut.
De kleine kans die RODA kreeg, ging er daar en tegen wel in. Rust 1-0.
Ook in de tweede helft zelfde patroon een slecht begin toen toch weer het overwicht wel kansen maar geen goals. De enige goal viel aan de verkeerde kant.
Verliezen is geen schande maar zo wel, jammer. Ik hou het op een kleine vergissing...

Opa.

 

Zaterdag 31 maart 2007     Opperdoes - DZS     0-4
 
Op een groen, groen, groen glooiend knollenland
maar met een label van eindresultaat garant
speelden onze dames zonder storend veel geroezemoes
een puike wedstrijd tegen opperdoes
het begin was nog niet zo overtuigend er werd nogal veel gemist, maar hoe meer de
wedstrijd volgde kreeg men de wedstrijd ook meer in eigen handen. Opperdoes
werd teruggedrongen, er kwamen dan ook kansen. Een daarvan werd ook benut, ruststand 0-1.
Vol vertrouwen de tweedehelft in, de combinaties gingen beter en ook sneller
de beloning daarvan bleef dan ook niet uit. Achter ging de deur op slot, de voorsprong
opgevoerd tot 4-0 en hoe!
Een mooie lentedag, vier doelpunten met een sterretje, een prachtig resultaat, en dan nog 
even lekker een paar uurtjes Nadoezelen over de wedstrijd. 

Dindua - D.Z.S.  2-0
 
Deze week gekeken naar flitsen van ons Nationaal vrouwen elftal dat tegen Duitsland de strijd aan bond en kansloos verloor. Toen kwam er een naar voorgevoel bij mij naar bovenzo van wat zal dat worden zaterdag. Ik dacht wanneer a.s. zaterdag bij onze wedstrijd van onze vrouwen tegen Dindua per ongeluk een scout langs de lijn staat zijn wij ons vrouwenteam kwijt. Het was dan ook dat er een onrustig gevoel aanwezig was, en ik weet niet of dat gevoel ook bij onze vrouwen aanwezig was want ondanks dat de wedstrijd mentaliteit er zeker wel was ontbrak de scherpte.
De kansen die ontstonden konden steeds net niet benut worden, en dan valt de goal aan de voor ans verkeerde kant.
Laten wij de tweede goal uit een zeer omstreden strafschop maar vergeten. De grootste winst was wel dat ik geen scout heb gezien en dat was wel weer mooi meegenomen, verloren maar wel met ere.
 
Opa

Zaterdag 21-04-'07     DZS - Wartburgia     1-4
 
Anders dan dat de uitslag zou vermoeden was dit een wedstrijd om van te genieten. Er was strijd, inzet 100 procent maar helaas het beetje geluk ontbrak. DZS maakte de wedstrijd meer balbezit dicteerde het tempo maar daar tegenover de geslepenheid van de tegenstander deed onze vrouwen de das om. Vooral in de tweedehelft kwamen de kansen maar het uitbuiten daarvan wilde maar niet lukken. Deze eindstand was dan ook zeker geflatteerd, wanneer ik een kwartier voor tijd met een stand van 4-1 de coach van de tegenstander hoor zeggen deze wedstrijd is nog niet gelopen dan zegt dat genoeg.
Nu zijn er nog twee wedstrijden voor de boeg laten we die dan winnend afsluiten anders eindigen wij beneden onze stand. Nog even een tandje erbij dames.
 
Opa

 

Dinsdag 24-04-'07    DZS - Marken     2-0
 
Alle ingredienten die bij een goede spannende voetbalwedstrijd horen waren hier bij deze wedstrijd aanwezig. Ballen op de lat, centimeters langs de verkeerde kant van de paal tot zelfs een irritante coach van de tegenpartij erbij. De verdediging stond zijn mannetje bouwde de aanval goed op, het middenveld stuwde en steunde de snelle spitsen en die zette de tegenstander steeds onder druk. Kansen konden zo niet uitblijven al moesten wij langs de lijn nog wel even geduld hebben.
Maar de manier waarop die kansen werden benut was klasse "op zijn huntelaars zou ik zeggen" vanuit de draai pats boem raak. Geen enkele twijfel op de winst verdiend was of niet. Het was misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen.
Wij hebben genoten langs de lijn.
 
Opa

Laatste wijziging op: 13-09-2007 11:38