Welkom | Trainingstijden | Uitslagen en programma | Poule indeling 2007/2008 | Gastenboek | Wie is Wie? | Langs de lijn met Opa seizoen 2006/2007 | Foto pagina | E-CARD VERSTUREN. | Adres gegevens tegenstanders en routeplanner | De Jarige Job | Weetjes | Spelregels | Langs de lijn met Opa seizoen 2007/2008 | Nieuwe pagina 15

Langs de lijn met OPA seizoen 2007/2008

 

Zaterdag 15-09-07     Wartburgia - DZS       0 - 16

Met de twee nederlagen van het vorig seizoen nog in het achterhoofd gingen wij toch niet helemaal gerust naar Amsterdam, maar na het eerste fluitsignaal was dat snel over. De start was flitsend, na zes minuten stond het reeds 0 � 3 toen werd het iets rustiger maar met een 0 � 7 ruststand was de angst wel verdwenen. Deze stand werd bereikt door goed samenspel, teamwork heet zoiets.

Dat in de tweede helft de gedrevenheid iets minder werd is begrijpelijk maar als criticus moet ik toch waarschuwen voor arrogantie want dat sloop toch wel een beetje in het spel. Toch zou het beter zijn de voetbalmakelaars uit de buurt te houden. Wanneer de dames stevig in de voetbalschoenen blijven staan en niet ernaast, gaan zij niet voor het rechtse of linkse rijtje maar zoals afgesproken voor het bovenste plekje.. Het begin is hoopgevend!

Opa

 

 

Marken -  D.Z.S.         2-2

 

Een wedstrijd met twee gezichten, voor de eerste helft een hoog waarderingscijfer. Mooie combinaties, groot veldoverwicht, zelfvertrouwen, cre�ren van kansen niet allemaal benut helaas, maar een genot om naar te kijken. Ruststand 1-2 toch wel iets te weinig.

Dan de tweede helft weg zelfvertrouwen, een gevecht met zichzelf, irritatie, lange halen gauw thuis. Samenspel weg, missers, de tegenstander volop gelegenheid om het heft weer geheel in eigen hand te nemen. Donna hield het koppie er nog wel bij anders was het zeker op een deb�cle uitgelopen. Toch door een gestolen penalty nog een doelpunt tegen. Helaas eindstand 2-2 en daar mochten wij nog blij mee zijn maar toch twee punten verloren.

 

Nooit meer doen slecht geslapen.

 

Opa

 

Zaterdag 06-10-'07    Buitenveldert - DZS     0-1
 
Onder buitengewoon goede weersomstandigheden was het goed vertoeven langs de lijn bij de wedstrijd van onze dames maar toch liepen er soms bij ons als supporter zijnde behoorlijk rillingen over de rug. Door afzeggingen waren we niet compleet en die er wel waren zaten niet zo goed in de wedstrijd. Gelukkig voor ons was Marlous die onze doelvrouw verving wel bij de les om op tijd op de juiste plek in te grijpen waar het nodig was. Ruststand 0-0 en de hoop op verbetering in de tweede helft maar helaas.
Net toen wij ons gingen neerleggen bij een bloedeloze eindstand van 0-0 kwam dat engeltje die de bal het laatste duwtje over voor ons het goede doellijntje gaf en daarmede de overwinning voor ons veilig stelde. Het gelukkigste team had gewonnen en zodoende konden we nog lachende het sportcomplex verlaten met de hoop en vertrouwen op herstel.
Volgende week onze eerste thuiswedstrijd en dan rekenen wij er op dat de dames weer laten zien wat zij waard zijn en wat zij kunnen.

Opa

 

Zaterdag 13-10-'07     Amstelveen - DZS     2 - 3
 
Prachtig weer en een zeek leuke spannende sportieve wedstrijd wat wil je nog meer. Na een kwartier het eerste fraaie doelpunt en tien minuten later reeds de tweede, het ging er op lijken dat het een gemakkelijke overwinning zou worden, maar niets was minder waar. Vijf minuten voor de rust de tegentreffer maar nog geen reden om ongerust te worden vooral niet omdat we bij het begin van de tweede helft de voorsprong nog verhoogte tot 3 - 1. Maar ja de tweede helft h, toch weer even dat terug vallen iets minder de concentratie en het gevolg, de aansluitende tegengoal en dan sta je toch nog met zweetdruppeltjes langs de lijn. Maar na het laatste fluitsignaal toch tevreden en lachende gezichten. Eind goed -- al goed, zegt het spreekwoord. Maar nu voor aanstaande zaterdag de krachtmeting tegen marken, laten we dan inzet en concentratie de 90 minuten volhouden.
 
OPA

Zaterdag 27-10-'07     Wieringermeer - DZS     0 - 0
 
Een wedstrijd die alle ingredienten bezat om met genot naar te kijken. Sportief, inzet, kansen creeren, maar ook missen, kleine foutjes, zoals bij het omschakelen zowel van verdedigen naar aanval, en omgekeerd gelijkwaardige teams waarvan niet te voorspellen was wie de winnaar zou worden. Wel dacht ik zo tegen het eind van de wedstrijd even aan een variant van een oud volksliedje:
Een karretje dat op een zandweg reed
het paard werd moe maar het veld was breed
hoewel ik liever het paard door onze veulens zou willen vervangen.
De eindstand van 0 - 0 deed mij niet van vreugde van de trap springen maar toen ik zo in de wandelgangen de trainers tegen de dames hoorde zeggen, wij staan nu tweede maar over veertien dagen thuis dan staan wij eerste, we hebben alles nog in eigen hand, dan zou ik ze daar graag aan willen houden. We houden de moed erin.
 
Opa

 

Zaterdag 03-11-'07     DZS - Amstelveen     9 - 2
 
1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1, rust
Dat ging lekker en was gretig happen door onze dames van DZS van de koekjes die ons op een zilveren schaaltje werden aangereikt. Eerlijk daar waren ook zeer fraaie verpakte koekjes bij. Maar in de tweede helft kwam het oude kwaaltje weer even boven, men raakte enigzins verzadigt, lieten koekjes vallen, een beetje slordig omgaan met de kansen om te pakken wat er voor het grijpen lag. Het spel werd onrustig en ik dacht (niet dat ik ging twijfelen aan de overwinning) maar wel onwillekeurig aan Marken, dan mag dat beslist niet gebeuren wanneer we dan een bittere nasmaak willen voorkomen. Nu konden we de eindstand nog even lekker opvoeren naar 9-2, een dik verdiende overwinning, maar de scherpte wel graag de negentig minuten vasthouden.
 
Opa

Zaterdag 17-11-'07     DZS - Marken     3 - 1
 
Een enerverende wedstrijd met veel ingredienten, inzet, inzicht, positiespel en flinke druk op de tegenstander en dat de volle 90 minuten lang. Natuurlijk waren er ook zo af en toe lichtelijk schoonheidsfoutjes waar te nemen met gevolg dat wij na tien minuten al met 1 - 0 achterstand te maken kregen. Een spannende scoreverloop maakte de wedstrijd extra boeiend nog voor de rust werd deze achterstand omgebogen in een 2 - 1 voorsprong. De grote verassing dat we de tweede helft niet in zakte, nee zelfs de druk nog op konden voeren. Het was beslist geen droge kost wat wij supporters zijnde langs de lijn kregen gepresenteerd, het was meer een vijf gangen diner in een drie sterren restaurant. De derde goal die tien minuten voor het einde viel en die wel over de vier schijven liep snoerde de mond van de coach van marken en wanneer je dat als team kan waarmaken dan presteer je wat. En nu volhouden want we zijn er nog niet!
 
Opa

 

Zaterdag 24-11-'07     DZS - BOL     5 - 0
 
Was het de gure wind of enigszins onderschatting, de wedstrijd kwam slechts van onze kant traag op gang, tot Lisbeth na 15 minuten de wedstrijd met het eerste doelpunt open brak. Een kwartiertje later werd via een penalty de stand naar 2-0 getild gevolgens binnen en paar minuten naar 3-0 en daarmede de wedstrijd wel beslist en de ruststand bereikte. Na de thee werd de wind steeds sterker waardoor het kijkgenot iets minder werd maar weer opgewarmd door twee fraaie doelpunten. Kijkende naar Ilse die stond te verkleumen in het doel konden we vaststellen dat zij niet veel te doen had maar wel zo de concentratie vast kon houden om kort voor tijd in te grijpen om de nul vast te houden. Een uitslag dik verdiend, maar wel snel het veld ontvluchten om de huiskamertemperatuur op te zoeken.
 
Opa

 

Zaterdag 15-12-'07     DZS - Opperdoes     4 - 2
 
Een wedstrijd die we nu onderhand wel een echte derby mogen gaan noemen, een beetje een gespannen sfeer wat meestal wel gaat ten kostte van de kwaliteit van het spel, maar die je beslist niet zou willen missen. Het begin was voor ons niet veel belovend na tien minuten stonden we al tegen een achterstand aan te kijken, maar dat werd snel weer recht getrokken na een vlot uigevoerde aanval. Ja en dan een terecht aan onze dames toegekende vrijetrap die wel zo fraai in de kruising verdween dat je dat geen foutje van de keepster zou mogen noemen ik zou daar de herhaling nog wel eens van willen zien. Na twintig minuten was de achterstand omgewerkt tot een 3 - 1 voorsprong waarmee we ook de rust in gingen. In de tweede helft kwam de spanning na een kwartier weer helemaal terug en werd het nog even billen knijpen maar de verlossende treffer liet niet lang op zich wachten en met een dik verdiende 4 - 2 overwinning konden de dames nu als lijst aanvoerder het veld verlaten.
Maar let wel dames het is moeilijker te blijven dan te worden, maar we vertrouwen er wel op met een goede instelling moet dat kunnen lukken.
 
Opa

 

Zaterdag 12-01-'08     DZS - Wieringermeer     1 - 3
 
De eerste nederlaag is een feit, de tegenstanders gingen de strijd aan om van de bovenste te winnen en dat was te merken. Er waren pittige duels en vooral voor onze dames vele kansen die helaas niet werden benut. Daar zat ook in deze strijdt het verschil de mindere kansen van Wieringermeer werden wel benut met als resultaat een 2-0 achterstand met de rust. De keepster van Wieringermeer beschikte over volleyballengte en was dus met hoge ballen niet snel te verschalken en de lage ballen gingen langs de verkeerde kant van de paal dus leverde niets op. In de tweede helft werd wel de aansluitende goal gemaakt en toen we dachten het komt nog wel goed kregen we de genadeklap, een rommelgoal maar hij telt wel 1-3 een uitslag zeker geflatteerd. Het spel van ons was een beetje ongecontrolleerd onrustig. Deze uitslag is zeker nog niet beslissend er komt nog een revanche maar nog wel even opgemerkt je kunt winnen als team maar je verliest ook als team de schouders eronder en alles komt nog wel goed.

Opa

 

Zaterdag 02-02-'08     DZS - Buitenveldert     4 - 2
 
Vanaf het eerste fluitsignaal werd het al duidelijk dat deze wedstrijd niet zomaar te winnen was ook al omdat de uitwedstrijd zo moeizaam was verlopen met een schamele 0 - 1 overwinning. Onze dames gingen wel voortvarend van start maar door de stevige wind schoten de ballen vaak te ver door waardoor vele kansen niet benut werden, bovendien werd al spoedig duidelijk dat de tegenstander niet gekomen was om de punten zomaar weg te geven. Na twintig minuten kregen we de eerste vrije trap toegewezen die prachtig in de bovenhoek verdween een steuntje in de rug voor het verdere verloop. Wel weer gevolgd door de schrik van een toegewezen strafschop die werd benut 1 - 1. Toch nog voor de rust werd de voorsprong weer terug gepakt 2 - 1. De tweede helft verliep steeds stroever het zware veld en de rust van de laatste weken zal daar misschien in hebben meegespeeld. Ondanks dat werd de voorsprong nog tot 3 - 1 opgevoerd. Toch kwam Buitenveldert weer terug tot 3 - 2 maar we eindigde weer zoals het begon met een vrije trap keurig in de bovenhoek 4 - 2. Met drie vrije trappen en daaruit drie doelpunten 100 procent rendement mogen we niet mopperen.
 
Opa

 

Zaterdag 16-02-08     B.O.L. DZS     0 5

 

Het waren kille omstandigheden bij de start van deze wedstrijd maar er kwamen warme gevoelens boven tijdens het verloop van deze strijd, hoewel er echter maar n ploeg was die echt voetbalde. Na 15 minuten opende Louise het schuttersfestival we moesten echter wachten tot na de rust voor het echte feest begon. Er waren wel vele kansen maar aan de afwerking daarvan ontprak het toch wel een beetje omdat de samenwerking te wensen over liet. Dat werd in de tweede helft een heel stuk beter, de dames vonden elkaar stukken beter wat in de 50e minuut resulteerde in de tweede goal door Lisbeth gevolgd door Robin. 3 0. Na 75 en 76 minuten werd de stand door Lisbeth verder opgevoerd tot 5 0 na zeer goed samenspel. Toen gebeurde er iets wat men wel uniek mag noemen wat ik ook nog nooit heb meegemaakt, de scheids gooide niet zijn hanschoen in de ring maar stak zijn fluitje in zijn zak, hij vond 5 0 wel genoeg en de omstandigheden te koud en wilde B.O.L. daarmede een verdere afgang besparen. Dames de vorm van de tweede helft vasthouden dan hebben we nog wat tegoed aan het eind van de competitie

 

Opa

 

 

Zaterdag 08-03-'08     Wartburgia - DZS     0 - 5
 
Anders dan de uitslag doet vermoeden was dit beslist niet de beste wedstrijd van onze dames. Lag het aan onze dames of het kunstgras, gebrek aan wedstrijdritme, maar ondanks dat we al na vijf minuten met een fraaie goal de leiding namen kwam de wedstrijd maar niet goed op gang. Veel missers geen goede combinaties, ballen die te ver doorschoten, niet goed aanspelen, we moesten nog een half uur wachten voordat we de tweede treffer konden optekenen. Nog net voor de pauze de derde goal ruststand dus 3-0 en de hoop dat het na de rust wel beter zou gaan. Helaas het bleef moeizaam, vallen en opstaan lekker het motto. We moesten nog lang geduld hebben om de eindstand van 5-0 op het bord te krijgen. Dat de Wartburgianen blij waren dat zij de schade dit keer beperkt konden houden vergeleken met de 16-0 van de eerste ontmoeting was wel begrijpelijk maar beslist niet alleen omdat zij wel vooruitgang hadden geboekt maar toch ook wel omdat wij beslist niet in onze beste vorm staken. Aanstaande zaterdag mogen we hopelijk weer de scherpte terug vinden die wij langs de lijn van onze dames gewend zijn.

Opa

 

Zaterdag 15-03-'08     DZS - Wartburgia     3 - 0
 
Wartburgia dit maal op bezoek kwamen niet zozeer om te voetballen maar meer om de nederlaag zo klein mogelijk te houden en dat is hun wel gelukt. De eerste helft leek op een kopie van vorige week, na 5 minuten reeds uit een vrijetrap de 1 - 0 en na een kwartier de tweede goal en kort voor de rust de 3 - 0 op het scorebord. In de tweede helft kwamen er voor onze dames nog vele kansen maar het benutten daarvan bleef achterwegen. Het is ook moeilijk voetballen tegen een ploeg die alleen maar wil verdedigen en met zijn alle voor de pot gaan staan.
Mandy in het doel had op een enkele terugspeelbal na een snipperdag maar stond er waar zij nodig was. Onze jongste telg gaf blijk uit het goede hout gesneden te zijn en een belofte voor de toekomst. Wartburgia vierde de 3 - 0 nederlaag als een overwinning, maar als kijkspel was het zeker minder aantrekkelijk. De komende wedstrijden worden zeer belangrijk en alle hens aan dek noodzakelijk. Dames zet hem op en stel ons niet teleur.
 
Opa

Zaterdag 05-04-'08     DZS - Wieringermeer     1 - 1
 
Een wedstrijd met voor beide teams evenveel belang, namelijk de overwinning, en dat was duidelijk merkbaar. Er werd scherp gespeeld maar nooit onsportief en de scheids hield het kort zodat het niet uit de hand liep. Maar niet alleen dat de spanning duidelijk aanwezig was, er werd ook wel degelijk heel goed gespeeld, inzet en de wil om zeker niet te verliezen. Toen na 15 minuten de 0-1 genoteerd moest worden gingen de koppen niet naar beneden maar werden de ruggen gestrekt en het tempo opgeschoefd met als resultaat de verdiende gelijkmaker in de 35e minuut. Ruststand 1 - 1 dus bleef in de tweede helft de spanning aanwezig met voor beide teams ook wel voldoende kansen, de betere wel voor DZS maar aan de andere kant stond niet voor niets een keepster in de goal. Het eindresultaat 1 - 1 is wel een belangrijke stap in de goede richting voor onze dames, ze hebben het allemaal nog in eigen hand maar er zijn nog vele drempels te nemen dus verslappen en de gedachten we zijn er al mag er niet insluipen. Dus dames blijf alert tot aan de finale!
 
Opa

 

Zaterdag 19-04-'08     Opperdoes - DZS     4 - 2
 
Konden wij voor de aanvang van de wedstrijd nog zingen wij zijn er bijna, maar na afloop van de strijd was (maar nog niet helemaal) zeer toepasselijk. Hoewel onze dames na tien minuten al op een 1-0 voorsprong kwamen werd de gelijkmaker al binnen het half uur gescoord. Toch kwamen we vijf minuten later opnieuw aan de leiding met 2-1 zodat we toch nog met een goed gevoel de rust in konden gaan om daar slapende nog uit te komen. Nog geen twee minuten uit de kleedkamer of de gelijkmaker lag al in het netje. Dat niet geconcentreerd zijn hielden we vol ieder duel werd verloren terwijl men weet dat je in Opperdoes pas wint wanneer de 90 minuten erop zitten. Ik mag echt wel spreken van een volledige off day van onze meiden. Natuurlijk hebben de onze het nog volledig in eigen hand maar het is nu wel een stuk moeilijker geworden, maar zoals het spreekwoord zegt (moed verloren, al verloren). Wij als vast publiek rekenen toch op snel herstel van vorm en inzet zodat we toch nog op een feestje kunnen rekenen.
 
Opa


Laatste wijziging op: 23-04-2008 12:12